Wat is REE

Het REE is een klein onafhankelijk team, dat de juiste expertise kan koppelen aan energievragen van ondernemers.

Het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) is een gezamenlijk initiatief van 16 gemeenten (verenigd in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen), regionale bedrijvenverenigingen (vertegenwoordigd door VNO-NCW Midden) en de Provincie Gelderland.

Samen willen we ondernemers in de regio ondersteunen met energievraagstukken zodat we een duurzame en toekomstbestendige regio worden met minder CO2 uitstoot en lager energieverbruik.

Zo doen we er samen alles aan om ervoor te zorgen dat jij als ondernemer de stekker in het stopcontact kunt blijven steken.

 

Gemeenten
REE is actief in 16 gemeenten.
Samenwerkingen
+
REE werkt samen met ruim 400 partners in de reigo.
Adviestrajecten
+
REE heeft meer dan 150 adviestrajecten lopen
Bedrijvenkringen
+
REE werkt samen met meer dan 60 bedrijvenkringen.

Waar is REE actief?

Het REE is actief in:

Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen, Zevenaar

Ontstaan van REE

Het Regionaal Energietransitie Expertise (REE) is een belangrijk initiatief dat is ontstaan uit de samenwerking tussen de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, de provincie Gelderland en VNO-NCW Midden. Deze samenwerking is erop gericht om de regio voor te bereiden op een duurzame toekomst door kennis en expertise op het gebied van energietransitie te bundelen.

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, een samenwerkingsverband van diverse gemeenten in de regio, speelt een cruciale rol in het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Deze regio streeft naar een duurzame en leefbare omgeving waarin inwoners, bedrijven en overheden samenwerken om de energietransitie te versnellen. De focus ligt op het stimuleren van innovaties en projecten die bijdragen aan een schonere toekomst voor iedereen.

De provincie Gelderland heeft verduurzaming hoog op de agenda staan. Dit blijkt onder andere uit hun ambitieuze doelstelling om de CO²-uitstoot in 2030 met maar liefst 55% te verminderen ten opzichte van het niveau in 1990. In het Gelders Klimaatplan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen en acties er worden genomen om deze doelen te bereiken. De provincie zet in op samenwerking met verschillende partners, waaronder gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties, om een breed gedragen aanpak te realiseren.

VNO-NCW Midden, een van de toonaangevende werkgeversverenigingen in Nederland, speelt eveneens een essentiële rol in dit initiatief. Deze vereniging vertegenwoordigt een breed scala aan bedrijven en zet zich in voor het creëren van een gunstig ondernemersklimaat. Ze ondersteunen het bedrijfsleven bij de energietransitie door middel van diverse energieprojecten. Dit omvat onder andere de inzet van energie-expertiseteams in regio’s zoals de Achterhoek, Foodvalley, Rivierenland en Arnhem-Nijmegen. Deze teams helpen ondernemers om helderheid te krijgen over de mogelijkheden en uitdagingen van de energietransitie, zodat zij zich kunnen blijven focussen op waar ze goed in zijn: ondernemen.

Logo provincie Gelderland