1. REE.nl
  2. Nieuws
  3. Bijeenkomst voor energieadviseurs in Tiel. REE was er bij!

Bijeenkomst voor energieadviseurs in Tiel. REE was er bij!

22 Nov 2023 | Nieuws

Op 17 november organiseerde VNO-NCW Midden en DEB.nl in Tiel een lunchbijeenkomst voor energieadviseurs, op de locatie van S-TEC. Martin Kloet opende de bijeenkomst, verwelkomde de aanwezigen en presenteerde het programma.

DEB.nl, het platform voor Duurzaam Energie Besparen voor ondernemers, wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is het landelijke platform voor ondernemers die iets willen doen om energie te besparen. REE is een partner van DEB.nl en werkt hier mee samen om informatie overzichtelijk en compleet naar jullie (de ondernemers) te brengen.

Frank Korenman sprak over de informatieplicht energiebesparing. RVO meldde dat slechts 7.500 ondernemers aan deze plicht hebben voldaan, terwijl het verwachte aantal rond de 90.000 lag. DEB.nl biedt gratis webinars aan waar ondernemers alle details van de informatieplicht energiebesparing kunnen leren. Via het netwerk van MKB Nederland en VNO-NCW bereikt DEB.nl ondernemers en voorziet hen van de benodigde tools. RVO is kennispartner van DEB.nl en draagt bij aan de kennisbank. DEB.nl richt zich niet alleen op informatieplicht, maar ook op ondernemers onder de grens die zelf energie willen besparen.

DEB.nl is een platform waar ondernemers en energieadviseurs betrouwbare informatie en contacten kunnen vinden. Geregistreerde adviseurs op DEB.nl hebben verplichte cursussen gevolgd om de benodigde kennis te waarborgen.

Via de QuickScan kunnen ondernemers zelf bepalen of ze voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Het platform blijft zich ontwikkelen, met geüpdatete taxonomieën voor energieadviseurs en een aankomende live contact helpdesk.

 

DEB.nl publiceert regelmatig kennisdossiers met begrijpelijke informatie over verschillende onderwerpen om ondernemers te helpen energie te besparen. Regionale energieteams verspreiden deze dossiers via hun website en sociale media.

Na de presentatie van DEB.nl kregen 3 regionale energie expertiseteams de mogelijkheid zich te presenteren aan energieadviseurs. Door als regionaal energie team zoals REE een grote pool van betrouwbare energie-experts te verzamelen kunnen wij door middel van korte lijnen duidelijke informatie en concrete oplossingen bieden voor een breed scala aan (soms zelfs niche) energiebesparende oplossingen.

Jan Straatman, programma maker van Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek ging verder in op het regionale energieteam die zich binnenhoudt binnen de Achterhoek en zich focust op om duurzaamheid te veranderen in de strategie van bedrijven in de regio. Meer informatie over DO-Achterhoek vindt je hier. 

Daarna nam Alexander van Setten het woord. Hij is programma manager van DOE (Duurzaam Ondernemers Energieteam) Rivierenland. DOE-Rivierenland wordt 22-11-2023 officieel gelanceerd tijdens een VNO-NCW Midden bedrijfsbezoek aan CB in Culemborg. DOE-Rivierenland fungeert als een energieloket dat specifiek gericht is op ondernemers in de gemeenten Buren, Culemborg, West-Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en Maasdriel. Meer informatie over DOE-Rivierenland vindt je hier. 

Boy van REE bij bijeenkomst energieadviseurs

En onze eigen Boy, accountmanager bedrijven van REE, sloot de bijeenkomst af door meer informatie te geven over wat het REE is. Welke ondernemers bij ons kunnen aankloppen en waar wij ondernemers mee kunnen

helpen. In het kort; iedere organisatie met een KVK aansluiting in Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar kan aankloppen bij REE en op de een of andere manier kunnen wij hun helpen.

Eerste Hulp bij Netcongestie voor Gelders Bedrijfsleven

Het Gelderse bedrijfsleven krijgt met de lancering van de handreiking “Eerste hulp bij netcongestie” een krachtige steun in de rug. Dit initiatief verbetert niet alleen de energiehuishouding van ondernemers, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst. De Gelderse...

Lancering van onze maandelijkse LinkedIn-update!

Vanaf deze maand hebben we een nieuwe nieuwsbrief in het leven geroepen om elke maand jou en andere ondernemers te informeren over welke projecten en initiatieven we hebben lopen in onze mooie regio. In de januari 2024-editie van deze maandelijkse LinkedIn-nieuwsbrief...

Alle ins en outs van informatieplicht energiebesparing

Ontdek wat mogelijk is en wat essentieel is om moeiteloos te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Na slechts een half uur ben je op de hoogte van de eenvoudige stappen die je kunt nemen. REE werkt samen met het landelijke platform DEB en informeren je...